dissabte, 24 de novembre del 2012

Utensilis necessaris per a dibuixar II

A l'hora d'entintar, tenim dos opcions: la primera, és l'estilògraf, o com tots el conegueu per error, rotring (aixo és una marca precisa d'estilògraf).


Aquesta és la marca que més uso, encara que hi ha unaltra que va millor.

Hi ha estilògrafs de diferents puntes (un boli normal és de 0.5). Aquesta de la imatge és de 0.05, finíssima, i va molt bé a l'hora de fer els detalls. Per als personatges recomano un 0.1 o un 0.2.

L'altra utensili és la plumilla (tens que comprar a part la tinta xina), però no una qualsevol, sinó les que s'utilitzen aposta pel manga:


Enmig estàn els "palets" on després tu li fiques la punta o la plumilla que desitgis. La punta amb forma de gota és la plumilla cullera i serveix per traçar línies gordes; la de abaix d'aquesta està la plumilla G o la plumilla escolar (no es veu bé): la escolar la recomenen per els principiants (encara que a jo hem va millor l'altra), fa línies homogènies i la G ja varia el grossor de la línia segons la presió; i finalment abaix està la plumilla rodona (que jo mai utilitzo), que va molt bé per els detalls.

Bé, i fins aquí la part per entintar, la pròxima serà els acabats, fins demà!

2 comentaris:

  1. Si, i per sort en quasi qualsevol paperería d'Eivissa en venen. Jo per exemple, entre hora i hora de clase, vaig a una que es diu "La Papeliería" que està molt a prop de l'institut, per on hi ha un ciber. Et solen costar uns 5 euros un pack de 0.2, 0.4 i 0.8, però pots preguntar si en venen d'amollats per poder estriar la punta que vols.

    ResponElimina